mi vagyunk az 1 százalék

Mi vagyunk azok, akik jól járunk a Te munkádból. Mi vagyunk azok, akik birtokolják a munkahelyedet. Mi vagyunk azok, akik megvesszük az országod államkötvényeit. Mi vagyunk azok, akikről a Financial Timest írják. Mi vagyunk az 1%.

we are the 1%

Nincs megjeleníthető elem

Mi vagyunk az 1%.

2011.10.25. 01:37 Adam Weishaupt

Mi vagyunk az 1%, amit imádtok utálni.

Mi vagyunk az 1%, aki a gazdasági válságban is növelte a vagyonát, mert nem elszenvedte, hanem kihasználta a volatilitást. Mi vagyunk azok, akiknek a gyerekei elitóvodába, iskolába és egyetemre járnak. Mi vagyunk azok, akik megépítettük magunknak a nagy villákat, és ezek teraszáról nézzük a felépülő lakóparkjainkat, amikben éltek és aminek a hiteleit fizetitek. Mi vagyunk azok is, akik a hitelt adtuk nektek.

Mi vagyunk azok, akik nem tudják hány vállalatban érdekeltek. Mi vagyunk azok, akiknek dolgozni szeretnétek, akire hasonlítani akartok, akinek a vagyonát meg akarjátok közelíteni. Mi vagyunk azok, akik ellen megszavazzátok a populista pártokat, akik azt ígérik Nektek, hogy a mi vagyonunkból majd kiegészítik a Ti jövedelmeteket.

Velünk nem találkozhattok az utcán, legfeljebb a limuzin hátsó ülésén láthattok. Nem találkoztok velünk az étteremben, mert Ti nem ezekbe az éttermekbe jártok. Az életünk semmiben sem hasonlít egymáséra.

Nem követelünk semmit. Nem ajánlunk semmit. Nem kérünk semmit.

Egyedül vagytok.

Mindannyian.

A bejegyzés trackback címe:

https://az1szazalek.blog.hu/api/trackback/id/tr813327827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása